logo-5-2
8-باور-غلط-در-مورد-طراحی-گرافیک،-که-ممکن-است-شما-هم-به-آن‌ها-دچار-باشید!

۸ باور غلط در مورد طراحی گرافیک، که ممکن است شما هم به آن‌ها دچار باشید!

۸ باور غلط در مورد طراحی گرافیک، که ممکن است شما هم به آن‌ها دچار باشید!

امروز، یک روز بارانی پاییز در سال ۱۴۰۰ است و من بسیار خوشحالم که پس از مدت‌ها، مطلبی را که برای بسیاری افراد به‌صورت شفاهی تکرار کرده‌بودم، کمی نظم داده و برای شما می‌نویسم.

اگر در ابتدای راه خود برای طراحی گرافیک قرار دارید یا اگر مثل خیلی افراد دیگر، به طراحی گرافیک علاقه‌مند هستید اما نمی‌دانید که باید از کجا شروع کنید یا در صورت شروع، باید چطور مسیر خودتان را ادامه بدهید یا این که در نهایت، به چه جایگاهی خواهید رسید، این مطلب را برای شما می‌نویسم. در طول سال‌هایی که به طراحی مشغول بوده‌ام و تقریبا به هر گوشه و کناری از آن سر زده‌ام، افراد بسیاری را دیده‌ام که از دور، طراحی گرافیک را یک کار راحت، با درآمد بسیار بالا و زحمت پایین می‌دیده اند؛ کاری که لازم نیست برای انجام آن، ابزار خاصی را تهیه کنی یا این که حتی از خانه بیرون بیایی!

خب احتمالا این گزاره‌ها، نه کاملا درست و نه کاملا غلط هستند. برای بعضی از افرادی که به طراحی گرافیک مشغول هستند، طراحی گرافیک، یک شغل رویایی است که درآمد زیادی را عاید آن‌ها می‌کند؛ برای بعضی‌ها هم، تنها ابزار و مهارتی است که آن‌ها را تنها از شرایط سخت و طاقت‌فرسای زندگی نجات می‌دهد.

در ابتدا باید باورهای غلط خود در مورد طراحی گرافیک را اصلاح کنید. در این جا به چند باور غلط در مورد این کار، اشاره می‌کنم:

۱- طراحی گرافیک، یعنی مسلط بودن به فتوشاپ:

این احتمالا یکی از مهم‌ترین و پرتکرار‌ترین تصورات نادرست در مورد طراحی گرافیک است که هم علاقه‌مندان به طراحی و هم مشتریان طراحی به آن دچار هستند. افراد بسیاری تصور می‌کنند که با یادگیری فتوشاپ، طراحی را یاد گرفته‌اند و می‌توانند وارد بازار کار شوند. شاید این گزاره در روزهای اول ظهور فتوشاپ، یعنی حدود ۲۰ سال پیش تا حدی درست بود، چون تعداد افرادی که می‌توانستند کامپیوتر را روشن کنند زیاد نبود. اما این روزها، فتوشاپ و مهارت آن، فرق چندانی با نرم افزار ورد ندارد و تقریبا اکثر افراد می‌توانند با کامپیوتر کار کنند و تا حدی با فتوشاپ هم آشنا هستند. ضمن این که فتوشاپ، تنها یکی از برنامه‌های مخصوص طراحی گرافیک است. برنامه‌هایی مانند ایلوستریتور (Adobe Illustrator)، ادوبی ایکس دی (Adobe XD)، فیگما (Figma)، اسکچ (Sketch)، ایندیزاین (Adobe Indesign)، برنامه‌های تدوین ویدئو و جلوه‌های ویژه مثل ادوبی افترافکتس (Adobe After Effects)، ادوبی پریمیر (Adobe Premiere) و… هم جزو ابزارهای طراحی به شمار می‌روند و اگر رویکرد شما برای ورود به دنیای طراحی گرافیک، ابزارمحور است، باید یادگیری این ابزارها را هم در برنامه خود قرار دهید.

۲- یادگیری طراحی گرافیک آسان است:

بدون این‌که بخواهم شما را ناامید کنم، باید بگویم که این‌طور نیست. طراحی گرافیک، یک مهارت مهم و کاربردی است که یادگیری آن، مثل خیلی از مهارت‌های دیگر، فراتر از قوانین و روش‌ها، نیازمند صرف وقت، تجربه و تلاش زیاد و بهبود سلیقه و ذوق هنری است. ممکن است که شما به ابزارها مسلط باشید، اما سلیقه لازم برای خلق یک طرح باکیفیت و زیبا را نداشته باشید. برای همین هم این روزها، خیلی‌ها را می‌بینم که بیشتر از اینکه بتوانم آن‌ها را طراح گرافیک بنامم، آن ها را «اپراتور نرم‌افزارهای گرافیکی» می‌نامم. افرادی که کارهای ساده و روتین را با ابزارهای طراحی انجام می‌دهند و عملا برای انجام این کارها، سلیقه و ذوق خاصی به خرج نمی‌دهند.

۳- طراحی گرافیک یعنی کار کردن در هر زمان و هر موقعیتی:

آیا شما می‌توانید در روزهای تعطیل، از روستای پدری یا در مسیر مسافرت، سفارش های طراحی را انجام دهید؟ جواب من به این سوال قطعا «نه» است. این که ابزارهای طراحی گرافیک، به‌ویژه طراحی دیجیتال، تقریبا چیزی بیشتر از یک لپتاپ و یک خط اینترنت نیست، بعضی‌ها را به سمت این تفکر سوق داده که طراحی گرافیک یعنی در دسترس بودن ابزارها در هر زمان و مکان. اما واقعیت این است که طراحی گرافیک، به شرایط فکری و جسمی مناسبی نیاز دارد. به شما اطمینان می‌دهم که نمی‌توانید با تاچ لپتاپ، در ماشین در حال حرکت، طرح گرافیکی به درد بخوری را خلق کنید یا سفارش مشتری را به‌خوبی انجام دهید. طراحی گرافیکی، بیشتر از این که یک کار سخت‌افزاری باشد، یک فعالیت ذهنی است و نیازمند مقادیر زیادی آزمون و خطا است. شما ممکن است که طرح موردنظر را بارها و بارها تغییر دهید، رنگ آن را عوض کنید یا اجزا را در جای متفاوتی قرار دهید تا به نتیجه مطلوب برسید. شما نمی‌توانید در شرایط ناپایدارو بدون داشتن فضای کاری مناسب، این کار را انجام دهید؛ طراحی سفارش‌های گرافیکی، معمولا کار زمان‌بری است و اگر نمی‌خواهید با درد گردن و کمر و آرتروز و امثال آن دست و پنجه نرم کنید، این خیال خام را که در هر زمان و مکان می‌توانید کار کنید را از سرتان بیرون کنید. یک روال منظم و منطقی و یک دیسیپلین دقیق برای انجام سفارش‌های خود قرار دهید تا بعدا پشیمان نشوید!

۴- برای یادگیری طراحی گرافیک، حتما باید کلاس برویم:

شرکت در هیچ کلاسی، یاد گیری شما را تضمین نمی‌کند. منابع رایگان و غیررایگان آموزشی برای یادگیری طراحی گرافیک، به‌وفور در اینترنت وجود دارند و شما می‌توانید با استفاده از آن‌ها، مهارت خود را تقویت کنید. من به‌شخصه طراحی گرافیک را به‌صورت تجربی یاد گرفتم و در هیچ کلاس و کارگاهی شرکت نکرده‌ام. البته این انتخاب من بوده و به این معنی نیست که شما هم باید همین کار را بکنید. می‌توانید اصول اولیه را با استفاده از کلاس (آنلاین یا دوره آموزشی) یاد بگیرید و سپس شروع به تجربه کردن و «ور رفتن» کنید.

۵- مهارت زبان انگلیسی برای طراحی گرافیک زیاد مهم نیست:

اگر واقعا به دنبال یادگرفتن طراحی گرافیک هستید و می‌خواهید در این راه موفق شوید، باید به شما بگویم که اتفاقا یکی از مهم‌ترین مهارت‌های لازم برای طراحی گرافیک، مهارت زبان انگلیسی است. شما باید برای پیدا کردن تصاویر، ابزارها و حتی راه‌حل‌های بعضی مشکلات، بتوانید به زبان انگلیسی در گوگل جستجو کنید. پس، تقویت زبان انگلیسی را حتما در برنامه‌تان قرار دهید. من تا حالا طراح گرافیک موفقی را ندیده‌ام که زبان انگلیسی‌اش خوب نباشد.

۶- زبان فارسی برای طراحی گرافیکی زیاد مهم نیست:

اگر این باور شماست، همین پایین شماره تلفن خودتان را قرار دهید تا شما را بلاک کنم. در سال‌های گذشته، همکاری داشتم که به‌خاطر یک اشتباه املایی، به اندازه یک اتاق ۱۲متری، خسارت کاغذ و چاپ زده بود. دیکته و توانایی جمله‌بندی، یکی از مهارت‌های اساسی در کنار کار طراحی گرافیک است. شما همیشه متون لازم برای طراحی را در اختیار نخواهید داشت و باید بتوانید بعضی جملات و متون را از خودتان تولید کنید و به کار اضافه کنید.

۷- طراحی گرافیک به سیستم و تجهیزات گران‌قیمت و قوی نیاز دارد:

بسیاری از افراد را دیده‌ام که موقع خریدن لپتاپ، با این فرض که می‌خواهند طراحی گرافیک هم یاد بگیرند، دست روی یک جنس گران‌قیمت با کارت گرافیک قوی، رم بالا و هارد و سی پی یو آن‌چنانی گذاشته‌اند. اصلا به‌نظر من، طراحی گرافیک این روزها به یک بهانه برای گذاشتن خرج بیشتر روی دست پدرها تبدیل شده‌است. طراحی گرافیک، موقع خرید، اسم مستعار بازی‌های گرافیکی است! عقیده من این است که با یک سیستم معمولی که فقط ِهندلی نباشد هم می‌توان طراحی را شروع کرد. برای این حرف دو دلیل عمده و مهم دارم: دلیل اول این‌که برنامه‌های گرافیکی خیلی پیشرفت کرده‌اند و به خصوص با ورود برنامه‌های بر پایه وکتور (Vector) (و نه پیکسل) مانند ایلوستریتور و ایکس دی به دنیای طراحی، این برنامه‌ها، استفاده بسیار کمتری از منابع سیستم می‌کنند. دلیل دوم هم، تغییر رویکرد طراحی، از چاپ به سمت طراحی دیجیتال است. در گذشته، عمده کارها، برای چاپ و در ابعاد بزرگ و با رزلوشن بیسار بالا طراحی می‌شد. اما این روزها، ابعاد طراحی، به‌ندرت بزرگ‌تر از صفحات نمایش موبایل‌ها و کامپیوترها است. بخش عمده‌ای از کارهای طراحی، به طراحی گرافیک وب و موبایل و تبلیغات اینترنتی مربوط می‌شود که نیازی به سیستم قوی و گران‌قیمت ندارد.

۸- طراحان گرافیک از لحاظ کیفیت کار با هم فرقی ندارند:

این یکی از خطرناک‌ترین باورهایی است که معمولا مشتریانی که شناخت کافی از اصول کار طراحی گرافیک ندارند، به آن مبتلا هستند. این باور غلط، خرج زیادی روی دستشان می‌گذارد و هم خروجی ضعیفی را به آن‌ها می‌رساند. طراحی گرافیک هم یک مهارت است که اتفاقا تا حد زیادی به سلیقه و ذوق افراد وابسته است. تقریبا هیچ دو طراح گرافیکی از لحاظ سلیقه و کیفیت کار گرافیکی مثل هم نیستند. نمونه کارهای متفاوت طراحان، تا حد زیادی می‌تواند این مساله را اثبات کند که مهارت و کیفیت کار و در نتیجه هزینه درخواستی طراحان گرافیک، چقدر با هم متفاوت است.

این موارد، تنها بخشی از باورهای غلطی هستند که در مورد طراحی گرافیک وجود دارند. سعی می‌کنم بدون این که زیاد سخت بگیرم، موارد بیشتری را در همین بلاگ برای علاقه‌مندان و احتمالا مشتریان طراحی گرافیک قرار دهم تا بیشتر با این کار آشنا شوید.

نکته پایانی:

برای این‌که علاوه بر توانایی کار با ابزارها، سلیقه و ذوق خودتان را بهبود بدهید، باید آثار طراحان موفق را به‌دقت بررسی کنید و در جوامع مجازی طراحی گرافیک عضویت داشته باشید. سایت‌هایی مانند دریبل (Dribbble) و بیهنس (Behance) و حتی لینکدین (Linkedin)، منابع عالی‌ای هستند که من دنبال کردن و دیدن هرروز آثار گرافیکی در آن‌ها را به خودم و همه شما توصیه می‌کنم. باید طرح‌های خوب را زیاد ببینید و سلیقه و انتظار خودتان از طراحی را بالا ببرید و فرق بین طرح خوب و بد را تشخیص دهید.

اگر مطلب مرا دوست داشتید، آن را برای دوستانتان هم ارسال کنید و دیگر مطالب من را در بلاگم مطالعه کنید. همچنین شما را به مطالعه مطلب دیگر من با عنوان ۱۷ اشتباه مهلک طراحان گرافیک در سایت ویرگول دعوت می‌کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر نوشته‌ها